Hapje Tapje focust op lokaal

Werk je mee aan een klimaatgezondere gemeente? Als particulier kan je impact hebben met je eigen koopgedrag! Lokale producten en seizoengroenten en –fruit kopen is al een stap in de goede richting.

Korte keten betekent dat je rechtstreeks, of via zo weinig mogelijk tussenschakels, bij de producent koopt. Je voeding komt dus via de kortste weg van bij de boer op je bord. Korte keten is eerlijk, duurzaam en vooral ook heel erg lekker! Eerlijk, omdat de boer een eerlijke prijs ontvangt voor zijn producten. Duurzaam, omdat er minder transport en koeling moet worden voorzien. En tot slot is het ook heel lekker omdat de producten vers van het veld komen.

Om de lokale telers en hun producten bekend te maken bij alle inwoners van Nevele, willen we hen in de kijker zetten tijdens Hapje Tapje op zaterdag 2 september 2017.

We motiveren de standhouders om zoveel mogelijk ingrediënten van hun hapje of drankje lokaal te kopen zodat iedereen kan proeven van het lekkers dat Nevele te bieden heeft.

Voor inspiratie kan je terecht op de website klimaatgezondnevele.be voor een overzicht van de producenten uit Nevele. De lijst wordt aangevuld, dus neem af en toe een kijkje!